Младите южноафриканци имат интерес към специалности като медицина и инженерни науки,

...
Младите южноафриканци имат интерес към специалности като медицина и инженерни науки,
Коментари Харесай

Посланик Тахе: Младите южноафриканци се интересуват от медицина и инженерни науки


Младите южноафриканци имат интерес към специалности като медицина и инженерни науки, в които България има положителни обичаи. Това съобщи посланикът на Република Южна Африка Табо Тахе по време на срещата си с зам.-министъра на външните работи Велислава Петрова.

Двамата разискаха двустранното съдействие, опциите за задълбочаване на икономическите връзки, както и честването на 30-тата годишнина от определяне на дипломатическите връзки сред двете страни.

„ РЮА е основен стратегически сътрудник на България в Африка на юг от Сахара ”, съобщи заместник-министърът и акцентира възходящото развиване на връзките на България и РЮА.

Двамата разискаха благоприятни условия за поощряване на търговията, икономическото съдействие, съответно в областта на корабостроенето и техническа поддръжка. В подтекста на обстановката в Украйна бяха разисквани и благоприятни условия за съдействие сред двете страни при потребление на нови, различни морски направления за експорт на артикули и услуги. Посланик Тахе дефинира пристанищата във Варна и Бургас като стратегически за развиването на стопански връзки.

Засилването на връзките в региона на образованието и науката беше несъмнено като предпочитана сфера за развиване. „ Университетското обучение е дълготрайна инвестиция в нашето двустранно съдействие “, съобщи заместник-министър Петрова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР